Jatka sisältöön
Ora jo vuodesta 1957!
Ora jo vuodesta 1957!
Pureskele väriä elämään

Pureskele väriä elämään

Ora viettää tänä vuonna 60-vuotissynttäreitä ja jotain hauskaa oli keksittävä! Oralle tärkeää on ollut aina vaunumatkustajien turvallisuuden lisäksi iloinen ja onnellinen perhe ja koko kylä joka kasvattaa. Värit ovat yksi suurista ilonlähteistä Oralla ihan päivittäin.

Löysimme sielunkumppanin Tiinasta, jonka MyBerryForest -blogi ja Instagram-sivu, ovat värikylpyä parhaimmillaan! Siksipä päätimmekin tilata Tiinalta vauvanruokareseptin, jossa arki näkyy harmaan sijaan väreissä. Tiinalla työ ja perhe menevät iloisesti lomittain, ja koko ajatus Instagram-tilistä lähtikin kotoa:

"Olen kolmen pienen lapsen äiti (6v, 3v ja 7 kk), ruokabloggaaja ja sosiaalisen median vaikuttaja. Olen äitinä melko rento, halaileva ja hassutteleva, mutta tarpeen vaatiessa myös hyvin tiukka. On ihanaa keskustella vanhempien lasteni kanssa, lukea yhdessä tarinoita ja käydä retkillä koko perheen kanssa. Tuntuu siltä, ettei meillä ole koskaan ihan ”tavallista” arkipäivää, sillä joka päivä on hulinaa ja kaikenlaista touhua riittää?

Otan mielelläni lapseni mukaan arjen tekemisiin, esimerkiksi ruoanlaittoon. Testailen uusia reseptejä lähes päivittäin, ja lapsistani on todella mukavaa sekoitella aineksia, tai tehdä muita pieniä tehtäviä. Tärkein tehtävä lasteni mielestä on kuitenkin uusien ruokien maistelu. Kun testaan jotakin uutta ruokaa, lapseni ”arvostelevat” ruoan asteikolla 4-10. Usein tekemäni ruoka sijoittuu jonnekin 6-9 väliin, ja saan lapsiltani aina hauskoja ideoita, miten ruoan makua voisi parantaa. Instagram-sivuni (ja blogini) Myberryforest syntyi, kun aloin jakaa ruokakuvia Instagramissa vuoden 2014 lopulla ilman sen kummempia suunnitelmia. Olin tuolloin äitiyslomalla, ja 1-vuotiaalla pojallani oli maito-, kananmuna- ja vehnäallergioita, joten valmistin maidotonta, kananmunatonta ja gluteenitonta ruokaa. Pikkuhiljaa ryhdyin tekemään täysin vegaanista ruokaa, ja näin Myberryforest lähtikin kasvamaan maailmanlaajuisen vegebuumin myötä."

Kuten sanottu, Oralle värit ovat tosi tärkeitä. Vuoden hittituotteeksi muodostuneet Unto-vaunut Kantarellinkeltaisessa värissä todistivat, että suomalaisten hullaantuminen harmaaseen on unohdettu! Samaa miettii Tiina:

"Värit merkitsevät minulle todella paljon, sillä teen päivittäin töitä värien parissa. Käytän ruoissani paljon kasviksia, usein kaikissa sateenkaareen väreissä, ja näin ruoanlaitosta ja ruokakuvaamisesta tulee eräänlaista väriterapiaa."

Ora-muistojakin Tiinalla on, kuten niin monella, ovathan Orat olleet arjessa mukana jo vuodesta 1957. Entä mikä väreistä on nykyään Tiinan suosikki?

"Äitini muisteli, että ensimmäiset rattaani olivat Oran rattaat. Ne olivat oranssit, ja oikein upeasti 70-luvun lopun / 80-luvun alun henkeen sopivat. Muistan miten lämpiminä kesäpäivinä lähdimme äitini ja siskoni kanssa läheiselle merenrannalle kesäretkelle. Olin noin 4-vuotias enkä jaksanut kävellä, joten sain olla rattaissa kun isosiskoni ”joutui” kävelemään?

Ora-vaunuista suosikkini on Ora Onni mustikka, sillä vaunun design on yksinkertaisen tyylikäs, ja väri on todella upea ja erottuva. Arvostan todella paljon sitä, että Oran Onni-vaunut ommellaan Suomessa, ja vieläpä Porissa, joka on lapsuuteni ykköskesälomakohde Suomessa (Yyterin rantalomat)!
Kumppanikankaista suosituin on Paapii-designin Sammalpolku, sillä kaikki metsäaiheiset kuvitukset ovat mieleeni. Mustikan väri on myös yksi suosikeistani, ja tässä kankaassa väri reunustaa kauniisti upeaa satumetsäkuviota."

Halusimme kuulla Tiinan arvoista, mitä asioita hän pitää tärkeänä ruuassa ja mitkä ovat hänen perheensä suosikkiherkkuja. Tiina paljastaa myös, miten lapset saadaan syömään salaattia:

"Teen perheelleni kasvisruokaa, usein samoja tuttuja ja hyväksi todettuja ruokia kuten pastaa, lasagnea, uuniperunoita lisukkeilla. Nykyään kaupasta saa todella maukkaita valmisruokia (kasvispyöryköitä ja -pihvejä), joita myös joskus käytän, ja joista lapset pitävät. Pyrin tekemään joka päivä mahdollisimman ravinteikasta ja värikästä ruokaa, esim. laitan joka päivä lapsilleni pienet ”sateenkaari”salaatit, jotta he oppisivat syömään kasviksia mahdollisimman monipuolisesti."

Tuliko tästä kaikesta värikaipuu? Seuraa Tiinaa Instagramissa @myberryforest! Kesän jälkeen uudistuvasta blogista myberryforest.com löytyy herkullisia reseptejä, jatkossa myös suomeksi. Ohessa resepti, jonka Tiina teki tilauksesta meille – tunnistatko Oran tutut vaunuvärit :) ?

Haastamme sinut lisäämään väriä elämään: pinkit sukat pilkottamaan tennareista, isojen ja pienien lautasille punaista, keltaista ja vihreää!

Edellinen Onni on ommeltu suomessa!
Seuraava Oramamat