Jatka sisältöön
Ora jo vuodesta 1957!
Ora jo vuodesta 1957!
Ora Sisu kaksosten/sisarusrattaat

Ora Sisu kaksosten/sisarusrattaat

Saimme kunnian jakaa erään perheen tarinan, jossa Sisut olivat ratkaisu elämään lonkkaluksaation kanssa.

"Perusteellisten Google-sessioiden jälkeen otimme yhteyttä kotimaiseen lastenvaunujen valmistajaan Ora:n, jolta päädyimme tilaamaan Ora Sisu kaksosten/sisarusrattaat. Otimme rattaat yhtenäisellä vaunukopalla, jotta sisätilaa olisi mahdollisimman paljon. Pojan varpaiden välin ollessa 51,5cm ei tavallisissa vaunuissa riittänyt leveys hänen kuljettamiseensa.
Petite Cherie Heritage 2020 -malliset vaunut jäivät kapeiksi


Ora Sisu:ssa riittää tilaa paksummille talvivaatteillekin


Ora Sisu:t saapuivat kahdessa päivässä ja kasasimme ne suurella innolla heti, kun poika saatiin yöunille. Pyörät napsahtavat paikalleen ja ilmatäytteisille renkaille oli oma pumppu mukana kätevässä säilytyskassissa, joka kulkee vaunujen mukana. Vaunukopassa oli luvatusti hyvin tilaa ja kääntyvien eturenkaiden kanssa pujottelu sisä(koe)ajossa oli todella näppärää. Koppa nostetaan paikalleen ja tarkistetaan, että molemmat puolet naksahtaa, samoin irroitus -senkun vaan nostaa kahden puolen painikkeista. Itse runko on melko raskas, mutta sitäkin vakaampi työntäessä. Vaihteleva talvikeli on viiden käyttöpäivän aikana tarjonnut riittävästi haastetta vaunuille. Mies ja minä suosittelemme! Kyllä kulkee tuhdimmassakin hangessa, ainoastaan ylämäessä tiedät työntäväsi hieman raskaampia vaunuja, mutta eipä tarvitse lähteä kyykkäämään salille erikseen. Räntäisempänä päivänä tuli testattua myös sadesuoja, joka sekin kulkee näppärästi mukana omassa pussukassaan. Sadesuojan saa tarvittaessa melko umpinaiseksi, jos kaatosade yllättää, mutta kevyemmällä kelillä toimi loistavasti hieman avonaisemmin. 

Olemme olleet valtavan tyytyväisiä hankintaan, ehkä kuitenkin seuraavia kulkupelejä ostaessa muistamme tarkistaa minkä levyinen oviaukko meidän asunnossa onkaan. Oma virheemme oli olettaa, että ovi oli sellainen leveämpi malli -karmit eivät edelleenkään olleet joustavaa mallia, joten vaunut siirtyy ulos kahdessa osassa: koppa ja runko erikseen. Eipä ole menoa haitannut! Pienen miehen vaativan unenlaadun vuoksi ulkoillaan mielellään kahdesti päivässä, joten nämä vaunun erinomaiset ”ajo”ominaisuudet tuovat arkeen sujuvuutta. 
Kaupassakäyntikin sujuu leveämmillä vaunuilla huoletta. Kovinkaan moni ei edes kiinnittänyt huomiota lähikaupassa vaunuihin ostosten lomassa. Kaikista huolestunein oli kaupan kassa, joka viittilöi vapaalle kassalle vauhdikkaasti. Lenkkeillessä on tullut muutamia ihastelevia kommentteja ”oi, onko siellä kaksoset”? Olen siinä yrittänyt selittää, että ei kun sammakko -poika on siis alaraajakipsissä. Hoksaavat tai ei, mutta hymyt ovat olleet aina leveitä oletettavasti keski-iän ylittäneillä. 
Mikäli vielä etsit oikeasti laadukkaita vaunuja leveämpään tarpeeseen niin tässä ehdoton meidän suosikki. Tässä vaiheessa mietin, miksei alunperin tilattu vaunuja Ora:lta?!?"

Lue alkuperäinen teksti täältä:
Kiitos vielä teidän perheelle, että saimme luvan jakaa tämän tarinan myös omassa blogissamme!
Seuraava Ora Aina -matkarattaat by Marika/Tyttönimun