Kokkareita nonparellipuurossa

sarimama blogi tammi17
Arjen hallinta on joskus haastavaa ja tuntuu että kiskotaan joka suuntaan – letkeällä asenteella pärjää!

Kun nakki on katkaistu kahtia, sitä ei saa enää takaisin kokonaiseksi. Joukossamme on tänäänkin monessa ruokapöydässä pieniä ihmisiä, joiden mielestä tämän pitäisi olla mahdollista. Näitä nakkiliitoksia ja muita haastavia tilanteita kohdataan lapsiperheissä maanantaista sunnuntaihin. Keräsimme Oratiimimme niksipirkot yhteen, pari kokeilemisen arvoista vinkkiä olkaa hyvä!

Oramaman apuri työssään - kätevästi taipuvan kahvan ansiosta voi vaunuja ja rattaita työnnellä pienemmätkin ulkoilijat!
Oramaman apuri työssään – kätevästi taipuvan kahvan ansiosta voi vaunuja ja rattaita työnnellä pienemmätkin ulkoilijat!
  1. Hyödynnä sisaruksia! Tuntuu toimivan monessa kodissa tehokkaana keinona iltapuuron aikaan – mitä isommat edellä, sitä pienemmät ihaillen perässä. Ja jos taitoja jo riittää, voi isosiskon tai -veljen valjastaa vaikka syöttämispuuhiin. Varo lentäviä mustikoita 😀
  1. Jos joku tuntuu hankalalta, muista että tämä(kin) vaihe menee ohi. Joko huomenna tai viikon päästä. Jos syöminen ei tänään suju, niin huomenna onkin jo uusi päivä.
  1. Asutko katuvalojen ulottumattomissa? Viritä vaunuihin otsalamppu kaamoksen aikaan, saat oivat ajovalot pimeään ja sekä vanhemmat että vauva saavat kaivattua raitista ilmaa vuoden ympäri. Todellinen niksipirkkavinkki.
  1. Puuro on POP! Jos ei ole, kokeile nonparelleja tai omppuhilloa. Jos puurosta sattuu tulemaan vahingossa kokkareista, onnistuu sen käsillä syöminen vauvalta helpommin – moka on mahdollisuus!
  1. Onko ruokakaupassa haasteita vaunujen kanssa, minne laitat ostokset kaupassa kierrellessä? Oletko turhautunut ohjatessa vaunuja toisella kädellä ja kantamalla koria toisessa? Jos tehtävästä suoriutuminen tuntuu mahdottomalta, niin valitse kaupassa ”lipputangolla” varustettu lasten pieni ostoskärry normaalikokoisen sijaan. Pidä lipputangosta kiinni ja tadaa.. pystyt hallitsemaan samalla vaunut ja ostoskärryt. Helppoa. Karavaani kulkee ja ostokset saa hoidettua.
  1. Jos plan B ei toimi, ota joku muu aakkonen – niitä riittää. Yhtä oikeaa tapaa olla vanhempi, ei ole. Rennolla otteella ja omalla visiolla pääsee pitkälle. Lapsi on onnellinen, kun sen äiti leikkii.

Äidit saa kyllä joka asiasta kehitettyä helposti huonon omantunnon. Ihan turhaan! Jos ei imetä, jos lapsi ei nuku, lapsi nukkuu liikaa, koti ei ole siivottu, koti on siivottu ja sen ajan olisi voinut olla lasten kanssa, ei ole ulkoiltu tarpeeksi vaikka sataa räntää vaakatasossa, arki ei olekkaan samanlaista kuin kaverilla, et ole käynyt vauvauinnissa, annat lapselle valmisruokia, lapsi ei sormiruokailekkaan, siitä että tekee omia juttuja ja siitä ei ei tee omia juttuja ja antaa lapsen hoitoon ja siitä että ei anna, äiti käy urheilemassa ja siitä että ei käy. Loputon suo! Nuo ”huono äiti-hetket” olivat itsellä tosi yleisiä esikoisen kohdalla, mut toisen kohdalla on tullut otettua rennosti. Voi kun joku keksisi keinon, jolla jo ensimmäisen kohdalla stressaajat tajuaisivat, että ei ne jutut maailmaa kaada. Tunteella vaan, tuulta päin!

17 Oramamaa, 1 Orapapa, 34 eri ikäistä miniä joista 6 pienintä syntyivät viime vuoden aikana. Ja kaikki tämä kokemus käytettävissänne! Oratiimimme on levittäytynyt ympäri Suomen – ole yhteydessä Oraan niin yhdistämme sinut lähimmän Oratiimiläisen kanssa, niin pääset tutustumaan Oran uusiin vaunuihin ja rattaisiin kokeneen käyttäjän kanssa.

ps. Nakkeja kukaan Oratiimistä ei ole vielä oppinut yhdistämään takaisin, nakeista on varmasti hyvä aloittaa ne pienten pettymysten opettelut :)

Auringonkeltaisissa Hertta-rattaissa helle häikäisee!
Auringonkeltaisissa Hertta-rattaissa helle häikäisee!

Kommentoi