Kaksi pientä elefanttia marssi näin

fanttihaukku

Oralla on lähes 60 vuoden kokemus suomalaisesta yrittäjyydestä ja tekstiilialasta. Kirkkaasti vuosissa ohi menee viimeisin sisäkangaskumppanimme, sokeri pohjalla, historiallinen Finlayson. Olemme kevään mittaan julkistaneet kuusi Oran ystävää, suomalaista yritystä, joiden mallistoista voi halutessaan valita sisäkankaan tuleviin Oran Onni-vaunuihin.

Finlayson on perustettu jo vuonna 1820 ja kunnioittaa edelleen brändin alkuperäisiä arvoja: vastuullisuutta, rohkeutta ja ainaista kiinnostusta uusia ilmiöitä kohtaan. Kuten Oralla, on historia vahva osa myös Finlaysonin nykyisyyttä, se tuntuu tunnelmassa, mutta myös näkyy myymäläsuunnittelussa ja mainoskuvissa.

Kun kävimme ensimmäistä kertaa Finlaysonin päämajassa Salmisaaressa, ei tarvittu aurinkoa aulan tunnelmaa piristämään. Vastassa oli kuhisevia työryhmiä, värikkäitä kankaita, lämmintä tunnelmaa ja naurun täyttämä ilmatila. Onkin helppo uskoa, kun Finlaysonin avainasiakaspäällikkö Nita Wallin kertoo, että parasta yrityksessä on yhdessä tekemisen kulttuuri:

Meillä on hyvä fiilis tehdä töitä, kunnioitamme toinen toisiamme ja toistemme ammattitaitoa. Koko ajan tapahtuu paljon uutta, kasvamme kovaa vauhtia, jolloin myös yrityksen sisäinen hyvinvointi saa isomman merkityksen.

fantitNitalle jokainen päivä on erilainen ja keskiössä on aina asiakas. Nita on ollut vaate- sekä tekstiilialalla yhteensä 12 vuotta ja graafisella alalla 10 vuotta. Kaiken kokemansa hän on päässyt nyt Finlaysonin uusien omistajien myötä yhdistämään ja saa inspiraationsa vaihtelevista päivistä uudistuneessa Finlaysonissa:

Olen iloinen ja ylpeä saadessani olla osana Finlaysonia tänä päivänä ja olla mukana muutoksessa, jolla olemme tuoneet Finlaysonia ihan uudelle tasolle tekstiilimarkkinassa

Kuten kaikkien kumppaniemme, myös Finlaysonin kanssa pohdimme tarkasti, mitkä kuosit ja väriyhdistelmät otamme mukaan Onni-vaunujen sisäkankaiden valikoimaan. Isona osana päätöksessä olivat tietysti Onni-vaunujen ulkokangasvärit: lämpimän tummansininen Mustikka ja harmaa Luoto. Onneksemme löysimme nopeasti valikon, joka miellytti sekä meitä, että finlaysonilaisia. Nita kertoo meille kuosien taustoista:

Elefantti: elettiin vuotta 1969 ja Finlayson julkisti kuosien suunnittelukilpailun Helsingin taideteollisen oppilaitoksen opiskelijoille.Tarina ei kerro, syntyikö silloin muita hienoja kuoseja, mutta sen tiedämme, että kilpailu ei ollut turha. Ilman sitä meillä ei olisi Elefanttia, tätä pitkäikäistä klassikkoa, joka on yhtä aikaa sympaattinen ja tyylikäs.

Tovi: Hillitty kuvio, joka on sekä taianomainen, että kiehtova. Se toimii kuin yksivärinen, mutta on paljon, paljon enemmän. Tämä kuosi sopii kun haluaa tyylikästä ja hillittyä, mutta siinä on kuitenkin sitä jotakin.

Taimi: tämä klassikkomme Aini Vaarin Taimi on siitä erikoinen kukka, että se tuntuu kukkivan ikuisesti :) . Se on säilyttänyt arkisen, sympaattisen loistonsa.
Se ei ole koskaan pitänyt suurta meteliä itsestään. Ehkäpä juuri siksi sukupolvet toisensa jälkeen löytävät sen uudestaan ja uudestaan. Kuosi on palvellut jo vuodesta 1961.

Onni: Onni tottelee ehkä paremmin nimeä miljoonasydän siksi, että sitä on painettu yli miljoona metriä. Kestosuosikki, josta nyt vaan ei voi olla pitämättä :)

Onni oli myös Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttilan erityistoive sisäkankaaksi Onni-vaunuihin – nimikin sen jo sanoo, että tässä on Match Made in Heaven!

finlayson koppaväritYhdessä kumppaniemme kanssa olemme luomassa entistä vahvempia verkkoja suomalaisen suunnittelun parissa. Finlayson täydentää ystäväjoukkoamme loistavasti, ja vaunulenkeillä rullaavilla asiakkaillamme on valikoimaa niin värikkäistä hillitympiin, kuin klassikoista uudenkarheisiinkin kuoseihin. Me emme ole pelkästään tuomassa markkinoille uusia lastenvaunuja ja rattaita, vaan kasvattamassa vauvojen mielikuvitusta tarjoamalla virikkeitä päiväuniaiheisiin :) Mielikuvituksella lastattujen lasten Suomi on meidän missiomme! Missiossamme mukana on myös Finlayson:

Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä. On hienoa oppia ja saada olla mukana uusilla toimialoilla inspiroiden toinen toisiamme. Finlayson haluaa olla mukana matkassa heti syntymästä asti. Toivoisimme, että yhteistyö poikii monia uusia ulottuvuuksia ja tuotteistuksia tulevaisuudessa. Nyt tämä yhteinen matka alkaa.

sänky

Kommentoi