Rakkaita lapsia ja ristiäiskahvit – Oran uudet vaunut ja rattaat saivat nimet!

nimet pääkuvaOnni on..aurinkoinen ja kiireetön kesäpäivä, pikkuihmisen ja isommankin kikattelu, rakkaat ystävät ja kaukohalaukset.

Onni on myös Oran uudet vaunut! Nimittäin ihan kirjaimellisesti. Kuten aina ristiäisten alla, on tehty nimilistoja ja kukin on käynyt ympäröimässä suosikkinsa. Onni jatkaa jo vuodesta 1957 tuttua tyyliä, Oralla kun on aina vaunut ja rattaat nimetty etunimillä. Aiemmassa blogipostauksessa kerrottiin nimeämisistä näin:

Kun Dallas-huuma oli kovimmillaan 80-luvulla, saivat yhdet Oran lastenvaunuista nimekseen Pamela. Muutenkin vaunut Oralla nimettiin tyttöjen mukaan, kun taas rattaat saivat poikien nimiä. Joukossa rullasivat niin Anninat, Ninat ja Monicat, kuin Petterit, Juhanit ja Oskaritkin. Jesset nimettiin Jesse James mielessä.

Onni siis sopii tarinan jatkoksi ja Paula sen lopulta kiteytti hyvin:

Kun perheeseen saapuu vauva, on se suurin Onni, mitä kukaan voi sillä hetkellä kuvitella. Onni tuntuu siksi niin hyvältä ja luontevalta nimeltä. Toivotamme samalla onnea pienelle ihmiselle, jonka alkutaivalta saamme olla helpottamassa ihan konkreettisesti

Oran Onni-vaunut ovat uusista vaunuista se malli, jossa kaikki on pikkuisen suomalaisempaa. Onni-vaunut nimittäin ommellaan Oralla Porissa, ja niihin saa halutessaan valita jonkun kumppanikuoseistamme sisäkankaaksi. Onni-vaunut siis ommellaan aina tilauksesta toiveiden mukaisesti. Onni-vaunuja saa kahdessa eri ulkovärissä: Mustikka ja Luoto.
Ora-vaunu_2016_luoto+mustikkaJotta Onni on täydellinen, on se jaettava. Oran toinen uusi vaunumalli saa nimensä kaikille oralaisille tärkeältä ihmiseltä, Noormarkussa sijainneen tehtaan sydämelliseltä ja lapsirakkaalta kotitontulta, Untolta. Unto hääri pihalla milloin lumikolan, toisinaan haravan kanssa, mutta ehti silti aina rupattelemaan kahvikupin ääreen ja kertomaan tarinoita. Oralaisille Unto on aina edustanut rehtiyttä ja luotettavuutta. Unto on auttanut aina kun on ollut tarvetta ja siksi luotettavien vaunujen nimeksi ei olisi voinut muuta kuvitella.

Unto-vaunut ovat Onni-vaunujen tapaan suunniteltu Porissa, ja niitä saa neljässä eri värissä: Kantarelli, Sammal, Savi ja Puuhiili.
kaikki Untovaunut

Oran vaunukoira Hertta ei voinut jäädä huomiotta, ja siksi Oran uudet kuomurattaat saavat nimensä tämän ujonpuoleisen, mutta kaikesta innostuvan, vanhasta vaunukopasta usein löytyvän hauvan mukaan. Hertta-rattaat on vaunujen tapaan suunniteltu Porissa, ja toimivat niin reissussa kuin kotipoluillakin, näppärät kuomurattaat kääntyvillä etupyörillä. Vähän myöhemmin syksyllä saapuvia Hertta-rattaita saa samoissa virkeissä väreissä kuin Unto-vaunujakin.

Onni, Unto ja Hertta – tervetuloa Ora-perheeseen!

Kommentoi